יואני סאנצ`ז,
הבלוגרית עטורת הפרסים מקובה, נחטפה והוכתה ע"י שלושה סוכנים חשאיים של המשטרה.
סאנצ`ז המתארת בבלוג שלה את הצד האפל של החיים בקובה הקומוניסטית, הייתה באותה שעה בדרכה להשתתף בצעדה נגד אלימות בהוואנה, ביחד עם עוד חבר. לפתע התנפלו עליהם שלושה סוכנים בלבוש אזרחי, הרביצו להם וחטפו אותם. לאחר חצי שעה שוחררו השניים.
גברת סאנצ`ז
שכינתה בבלוג שלה את המקרה כחטיפה בסגנון המאפיה, טוענת כי החוטפים היכו אותה קשות ומלבד הטענה שהיא נגד המהפכה, הם לא נתנו כל הסבר למעשיהם. עם זאת זה היה ברור שמטרתם הייתה למנוע ממנה להשתתף בצעדה. עוד היא טוענת ששני חברים נוספים שלה נחטפו ע"י המשטרה ושוחררו לאחר מכן.
קבוצת Human Rights Watch גינתה את המעשה ואמרה כי צריך להעביר לשלטונות בקובה מסר ברור כי מעשים שכאלה,
המדכאים את חופש הביטוי, אינם מקובלים ע"י הקהילה הבינלאומית.
בתגובה למקרה אמרו הרשויות בקובה כי גברת סאנצ`ז וכל המתנגדים האחרים לשלטון הם למעשה שכירי חרב של ארה"ב ומדינות מערביות נוספות.