יועץ בכיר בבית הדין האירופי העליון מאשר כי על-פי החוק האירופי, ניתן לחסום אתרי הימורים בלתי חוקיים באינטרנט גם כאשר הם מופעלים ממדינה זרה.
הבכיר התבטא בנוגע לסוגיה משפטית שנידונה בשבדיה, ועיקרה השאלה - האם החוק השבדי לפיו ניתן לחסום אתרי הימורים זרים סותר את החוק האירופי.
מקור הסוגיה בערעור שהגישו שני בעלי עיתונים בשבדיה, שפרסמו אתרי הימורים בלתי חוקיים זרים ונקנסו בגין הפרה של החוק השבדי שאוסר
קידום אתרי הימורים, גם מחוץ לגבולות שבדיה.
בעלי העיתונים ערערו על גזר הדין בהסתמך על החוק האירופי. כידוע, החוק האירופי מותיר לכל אזרח באיחוד להסתמך עליו בפני בית דין מקומי. כאשר יש חשש לסתירה בין חוק המדינה לחוק האירופי ובהיעדר תקדים - על השופט המקומי להגיש שאילתא לבית הדין הגבוה של האיחוד.
החלטת האיחוד היתה כאמור, כי החוק השבדי אינו סותר את ההחלטה. הנימוק היה שלמרות שהעיקרון המנחה את האיחוד האירופי הוא סחר חופשי - ניתן להטיל מגבלות על עיקרון זה בתנאים מסוימים.
כמו כן ציין יועץ בית הדין האירופי- כי החוק השבדי אינו סותר את החוק האירופי כל עוד היחס לאתרים בלתי חוקיים בתוך שבדיה והיחס לאתרים זרים נותר זהה וללא
אפליה.
ובתוך כך, הוגשו החודש בישראל שלושה כתבי אישום כנגד מפעילי אתר הימורים בפרשה המכונה
"הימור מסוכן" . לנאשמים יוחסו, בנוסף לעבירות ההימורים -גם עבירות של הלבנת הון והעלמת מס.