מה משותף ל-Weather Channel, Dictonary.com והמשחק הפופולרי Paper Toss?
כולם יישומים אשר העבירו מידע על משתמשיהם באייפון בצורה שבה ניתן לזהות את בעלי המכשיר ומבלי ידיעתם; אפל נתבעת כמי שאפשרה במודע את הפרת הפרטיות, ובניגוד גמור למדיניות המוצהרת שלה בנושא. זוהי לשון תביעה שהוגשה בשבוע שעבר בבית המשפט של המחוז הצפוני בקליפורניה.
היישומים המוזכרים ואחרים, העבירו מידע דמוגרפי משתנה לאפל ומפתחות היישומים, אנונימי לכאורה, ולעתים חלקו גם את המידע הזה עם גורמי צד שלישי (מפרסמים לסלולר). הבעיה, שהמידע הכללי בהווייתו, כולל גם את מספר הזיהוי הייחודי של המכשיר (UDID).
חוקרים מאוניברסיטת בקנל, הוכיחו לאחרונה כי ניתן לעשות שימוש במספר הזיהוי הזה, ה-UDID
ולהתאים מידע "אנונימי" לאדם ספציפי. אך לא די בכך. הצהרת הפרטיות של אפל, אוסרת במפורש לאסוף מידע אישי ומזוהה על משתמשים מבלי הסכמתם המפורשת. תחקיר של
הוול סטריט ג`ורנל הוכיח לאחרונה, כי אפל אוספת מידע כמו מיקום, גיל, מין ואפילו נטיות מיניות ופוליטיות, ושולחת אותם לעצמה ולגורמים כמו מפתחים ומפרסמים. להגנתה טענה אפל כי היא טורחת להפוך את המידע לאלמוני, ואינה חולקת אותו עם מפרסמים.
התביעה מבקשת לקבוע חובת "יידוע סביר ואפשרות בחירה" לגבי איסוף המידע הדמוגרפי ושיתופו עם גופים אחרים. עוד מבקשת התביעה להורות על מחיקת המידע שכבר נאסף, לאסור על איסוף לא מורשה שכזה בעתיד, ואף להעניש את הנתבעות על "עשיית עושר שלא בדין".
אפל לא היחידה בסירה. התחקיר המוזכר של הוול סטריט ג`ורנל, מצא שגם יישומים בפלטפורמת אנדרואיד הפופולרית של גוגל שולחים מידע על משתמשיהם, ולא מן הנמנע שחברות נוספות עוסקות בפרקטיקה דומה.
גוגל עצמה הסתבכה לאחרונה בפרשה של איסוף מידע רשת באופן לא מורשה על ידי ניידות צילום הרחובות שלה, של שירות
Street View . הפרשה כרגע נחקרת על ידי מספר גורמים ממשלתיים ברחבי העולם, כאשר לפחות עם אחד מהם,
התובע הכללי של מדינת קונטיקט , סירבה החברה לשתף פעולה.