אלברט גונזלס, ההאקר שהודה במעורבות באחת מהגניבות הגדולות ביותר של כרטיסי אשראי בארצות הברית, מבקש כעת לבטל את האישומים – בטענה שהפריצה הייתה חלק ממשימה שלו כמודיע ממשלתי.
"אני עדיין מאמין שפעלתי בשם השירות החשאי האמריקאי, הוסמכתי ותודרכתי לפעול באופן שפעלתי כדי לאתר ולאסוף מודיעין על פושעי סייבר בינלאומיים", כתב גונזלס בעתירתו. "כעת ברור לי כי שימשתי שעיר לעזאזל כדי לחפות על טעויותיו של מישהו אחר", הוא הוסיף.
עוד טוען גונזלס, כי לא היה מודה בפשעיו, לולא ידע על הגנת "רשות ציבורית", הגנה המזכה נאשם במידה והפשע בוצע באישור הממשלה. הוא מאשים את עורך דינו בכך שלא ידע אותו בהגנה זו.
עורך דינו לשעבר, רנה פלומינו, אמר ל-
CNET
כי לגונזלס אין עילה למשוך את הודאתו, וכי הוא מפקפק בטענה כי הממשלה אישרה את פשעיו של גונזלס.
גונזלס בן ה-28, הידוע גם בכינויו "soupnazi", הואשם בפריצה למערכות המחשבים של חנויות ורשתות קמעוניות גדולות בארה"ב כגון: T.J.Maxx, BJ`s Wholesale Club, Barnes & Noble, ולאחר מכן הוציא מתוכן פרטים של מיליוני כרטיסי אשראי וכרטיסי חוב. הוא נשפט ל-20 שנות מאסר.
בחקירת המקרה התגלה שלגונזלס היו עוד 10 שותפים ששהו בארה"ב, מזרח אירופה וסין. יחדיו הם גנבו את פרטי כרטיסי האשראי,
קודדו אותם ולאחר מכן העתיקו אותם לכרטיסי אשראי ריקים.
פרשה האקינג גדולה נוספת, המושכת תשומת לב תקשורתית בארצות הברית, היא הפריצה לסוני
Playstation 3
, אשר במסגרתה תבעה סוני את הפורצים.