משטרת ישראל פרסמה באתרה ובעמוד הרשמי שלה בפייסבוק את הפרסום הבא: " אתמול בשעות אחר הצהרים התקבלו פניות של אזרחים מבוהלים למרכז השליטה במשטרת מחוז חוף, לאחר שצפו בסרטון ביו-טיוב ובפייסבוק, בו נראה מטוס מתרסק על הקריון (קניון בקריות). פעילות מהירה של חוקרי עבירות מחשב ביחידת ההונאות של מחוז חוף הביאה לאיתור החשוד, שפרסם את הסרט הכוזב.
מדובר בצעיר בן 25, תושב עכו, המשמש כקופירייטר במשרד פרסום. הוא נעצר הבוקר על ידי חוקרי ההונאה, והסביר כי מדובר בסרטון המהווה חלק משיטת פרסום והתנצל על מעשיו. מדובר בעבירה פלילית שמהותה פרסום ידיעות כוזבות המייצרות פחד ובהלה בציבור." סעיף 159 לחוק העונשין קובע כי מי ש מפרסם שמועה או ידיעה העלולות לעורר פחד ובהלה בציבור או להפריע את שלומו, והוא יודע, או יש לו יסוד להניח, כי הן כוזבות, דינו - מאסר שלוש שנים. הסעיף ממשיך וקובע כי תהא לנאשם הגנה טובה בטענה שלא ידע, או שלא היה לו יסוד להניח, שהאמרה, השמועה או הידיעה הן כוזבות, ובלבד שהוכיח שנקט אמצעים סבירים כדי לאמת את דיוקן לפני פרסומן.
במידה ויוחלט להגיש נגד הקופירייטר כתב אישום, יהיה עליו להוכיח, בין היתר, כי היה ברור שמדובר בסרטון בדיוני ולא בדיווח "חדשותי" וכן כי האדם הסביר שיצפה בסרטון שכזה ובנסיבות פרסומו לא יחשוב כי מדובר במקרה אמיתי.
למרות שעד כה הוגשו מעט מאוד כתבי אישום על סמך סעיף 159, לכל אלה שהיצירתיות בדמם, בכדי להימנע ממקרה כגון זה כדאי להכניס בחלקו התחתון של הסרטון הבהרה כי מודבר ביצירה בדיונית אשר לא התרחשה בפועל.
|