מספר ארגוני הגנה על פרטיות ילדים וזכויות צרכנים בארה"ב הגישו לאחרונה תלונה לארגון ה-FTC האמריקני נגד יצרנית בובות ורובוטים חכמים, בטענה שהבובות המתממשקות עם רשת האינטרנט אוספות מידע קולי מילדים ושולחות אותו לצד שלישי ללא ידיעת ההורים ומהוות סיכון ממשי לפרטיות הילדים והוריהם.
הארגונים טוענים כי פעולותיה של היצרנית מהוות הפרה של כללי ה-FTC בדבר הגנה על פרטיות ילדים ברשת (COPPA, או Children’s Online Privacy Protecting Rule).
ההוראות מסדירות את כללי המדיניות של מפעילי אתרי אינטרנט וספקי שירותי אינטרנט שקהל היעד שלהם הינו ילדים מתחת לגיל 13 ושל מפעילים וספקים המודעים לעובדה שהם אוספים מידע אישי ברשת מילדים מתחת לגיל 13.
הצעצועים החכמים מקליטים את קולות הילדים המשוחחים עמם ועושים שימוש בתוכנה לזיהוי קולי על מנת לתעד את הנאמר. לאחר מכן, נשלח המידע באמצעות חיבור Bluetooth אל אפליקציה המשדרת חזרה אל הבובה משפטי תשובה המותאמים לדברים שנאמרו על ידי הילד.
המעניין בשיטת הפעולה האמורה הוא שלהבדיל מצעצועים אחרים המצריכים לחיצה על לחצן הקלטה, הצעצועים החכמים אינם דורשים זאת ונמצאים במצב האזנה והקלטה תמידי.
קבוצת המתלוננים אף הגישה תלונות רשמיות לגופי הגנת מידע, הגנת הצרכן ובטיחות מוצרים באיחוד האירופי ובמספר מדינות באירופה.
המתלוננים טוענים כי מלבד העובדה שיצרנית הצעצועים אינה דורשת את אישור ההורים לעצם ההקלטה של ילדיהם, אין היא מיידעת את הצרכנים אודות השימושים הנוספים בהם יכולה החברה לעשות עם המידע שהיא אוספת.
במקרה של הפרה את הוראות COPPA, בדרך כלל מגישה האחרונה קובלנה אזרחית כנגד החברה המפרה על מנת לגרום לה לשנות את מדיניותה.
היצרנית, אשר רשומה בהונג קונג ומחזיקה משרדים בלוס אנג'לס טרם הגיבה באופן רשמי להאשמות.