ענקית שיתוף הנסיעות עומדת בפני גל תביעות בתחומים מגוונים, החל מהטרדות מיניות וכלה בהונאה.
הפעם, מוגשת תביעה נגד החברה בטענה כי האחרונה עושה שימוש במנגנון מתוחכם על מנת לבצע מניפולציות על נתוני ניווט ולקבוע מחירי נסיעה הפוגעים הן בנוסעים והן בנהגי החברה. על פי כתב התביעה, כאשר נוסע מזמין נסיעה דרך האפליקציה, מחיר הנסיעה המוצג לנוסע מתבסס על מסלול נסיעה ארוך ואיטי יותר מזה שמוצג לנהג. הנהג נוסע במסלול קצר ומהיר מזה שהוצג ללקוח, אך התמחור נקבע על פי מסלול שונה וארוך יותר. התוצאה היא שהנוסע משלם מחיר גבוה יותר, בגין הנסיעה הארוכה יותר ואילו הנהג מתוגמל פחות, בגין הנסיעה במסלול הקצר יותר.
בכתב התביעה נטען כי אובר מבצעת מניפולציה שיטתית ומכוונת שמטרתה להונות ולגבות תעריפי נסיעה גבוהים מחד ולשלם פחות לנהגיה מאידך, באופן המאפשר לה לשמור לעצמה את הרווחים הנגזרים מהפער בין תעריפי הנסיעה למשכורות הנהגים.
טענות נוספות נגד החברה הן הפרת חוזה, התעשרות שלא כדין ותחרות בלתי הוגנת. התובעים דורשים מן החברה לשלם הוצאות משפט וכן מבקשים צו אשר יחייב את החברה לחדול מפעולות ההונאה שלה.
מערכת התמחור הוטמעה ברכבי החברה בספטמבר האחרון ונהגי החברה עודכנו כי תעריפי הנסיעות יעודכנו על פי חישוב המבוסס על מרחק הנסיעה ועל חיוב קבוע לדקה עבור זמן הנסיעה המשוער. מה שהנהגים לא ידעו כאמור הוא שהמידע המוצג להם במערכת אינו זהה למידע המוצג לנוסעים ולמעשה מדובר בשני חישובים שונים.
נציגי חברת אובר סירבו להגיב לדברים.