הפרלמנט האירופי דן לאחרונה בשאלה מרתקת ואף עומד בפני ניסוח מסמך במטרה לספק לתשובה לה תוקף – האם רובוטים וישויות בעלות בינה מלכותית זכאים למעמד משפטי. נשמע מופרך? זה עוד כלום. בהצבעה שנערכה לאחרונה בפרלמנט עם שני מתנגדים לעומת שבעה-עשר תומכים, הוחלט כי יש לקבל המלצה לבחינת הנושא בכובד ראש.
משמעות מהלך זה הוא למעשה עדכון הרגולציה המשפטית כך שגם ישויות מכאניות יהיו לראשונה זכאיות לזכויות וחובות משפטיות. מחבר הדו"ח Mady Delvaux גורס, לא פחות, כי יש לפתח "מסגרת אירופית משפטית ייחודית" על מנת להבטיח את נאמנותם של רובוטים בפרט ומכונות בכלל למין האנושי.
מאדי מוסיף ואומר כי היקף השימוש במכונות בחיינו גדל ומתרחב, מצב אשר מחייב לדעתו קבלה של ישויות לא אנושית אל מערכת המשפט האירופאית. בנוסף מצביע החוקר על העובדה כי יש להכין את המסגרת המשפטית החדשה לזמן שעתיד לפקוד אותנו בעוד 10-15 שנה. לא ניתן לדבר על העתיד המשפטי הצפוי לרובוטים מבלי להתייחס לעולם המכוניות האוטונומיות, שכן נראה כי העתיד הקרוב יכיל מספר הולך וגדל של כלים מסוג זה על הכבישים. על פי מחבר המאמר, היעדר רגולציה מתאימה בנושא עלולה לעכב ולסכן את התחרותיות ביבשת.
בנוסף לכך ישנה התייחסות בדו"ח לעובדה כי התפתחות התעשייה הרובוטית עתידה לגרום לגל פיטורים רחב היקף, כזה הדורש שינוי משפטי מתאים גם הוא. בהחלט נראה כי העתיד המשפטי הטמון למכונות אוטומטיות ורובוטים המתהדרים ביכולות בינה מלכותיות הוא מורכב וכזה המחייב שינויים מהותיים, במיוחד לאור התפתחות תחומים אלו במהירות עצומה.