חברות הטכנולוגיה הגדולות נפלו בפח של הונאת מיילים לא מתוחכמת במיוחד, במהלכה העבירו לאזרח ליטא סכום של כ-100 מיליון דולר.
הונאת המיילים החלה עוד בשנת 2013, כאשר האזרח התחזה לנציגה של יצרנית חומרה טייוואנית, תוך שהוא מזייף מסמכי חברה, כתובות דוא"ל ומסמכים חשבונאיים על מנת להגביר את אמינותו. החברה הטייואנית אשר בשמה השתמש היא חברה אמיתית אשר עמדה בקשרים מסחריים עם פייסבוק בעבר.
בשורה של תכתובות מייל עם החברות, גרם להן האזרח להאמין כי הן חייבות לו כספים עבור מוצרים ושירותים שסיפק להן לכאורה במהלך השנים. את הכספים שקיבל מן החברות החביא הנוכל בחשבונות בנק במספר מדינות בעולם.
בסופו של דבר הבינו החברות כי מדובר בהונאה ופנו לרשויות. לפני כחודש הודיע משרד המשפטים בארה"ב על מעצרו של האזרח הליטאי והסגרתו לארה"ב, זאת בתום חקירה של ארגון ה-FBI.
האזרח צפוי להיות מואשם בעבירות של גניבת זהות, הלבנת כספים וגניבת כספים מרחוק. במידה ויורשע, צפוי לעונש מאסר חמור של 80 שנה.
רבים תוהים מדוע פייסבוק וגוגל לא חשפו את דבר ההונאה למשתמשים שלהן, בעיקר כאשר ייתכן ומאגרי המידע של החברות היו בסיכון לחשיפה בשלב כזה או אחר. אמנם החברות לא מחויבות לדווח על האירוע הנ"ל, אשר למרות השלכותיו הכלכליות אינו מהווה אירוע משמעותי המחייב אותן בחוק לדווח על כך לציבור ולמשקיעים, אך ייתכן ותהיינה לפרשה השלכות תדמיתיות אשר תגרומנה לפגיעה באמון המשתמשים.