בית המשפט הפדראלי בניו יורק דחה שתי תביעות של ישראלים בעניין מידת אחריותה של פייסבוק לתכנים אלימים אשר הופצו בה במהלך גל הטרור שהכה בישראל בשנת 2015. התביעות הוגשו באמצעות ארגון "שורת הדין" אשר שם לעצמו את מטרת המאבק בטרור ובהסתה נגד ישראליים באמצעים במשפטיים.
על פי שתי התביעות, אשר היקפן הכולל מעל מיליארד דולר, נטען כי פייסבוק אינה עושה מספיק על מנת להסיר תכנים מסיתים לביצוע פיגועים נגד ישראלים ואף אלו המדגימים זאת הלכה למעשה. מקרה זו הציב שאלה מולה פייסבוק מתמודדת בעת האחרונה בהקפים גדולים - מידת אחריותה, אם בכלל, לתכנים המתפרסמים בה.
על פי החברה, עומדת לה הגנה על פי סעיף 230 לחוק התקשורת ההוגנת בארה"ב אשר מציין כי חברות תקשורת אינן אחראיות לאופן פעילותם של משתמשיה. או במילים פשוטות יותר: פייסבוק מסירה אחריות מוחלטת מן התכנים המתפרסמים בה ולמעשה רואה באלו אשר העלו את אותם תכנים כאחראיים הבלעדיים לכך.
בהתייחס לשני המקרים, אמר השופט ניקולאס גראופיס כי דינן של שתי התביעות להגברת הניטור ובצדה מחיקת חשבונות פרטיים ועמודים המנוהלים על ידי טרוריסטים "להידחות על הסף" שכן זהו ניסיון להכהות את הגבול, הדק במילא, שבין מחיקת תוכן פוגעני למחיקת חשבונות.
פייסבוק אינה עומדת לבדה אל מול תביעות הנוגעות להסרתם של תכנים פוגעניים ומסיתים. בשנים האחרונים נתבעה החברה לצד גוגל וטוויטר מצדם של קורבנות טרור נוספים ובינם קורבנות הנרצחים במועדון ה-Pulse בשנה שעברה וקורבנות הרוגי הטבח שהתבצע בעיר סן ברנרדינו על ידי בני זוג תומכי ארגון הטרור דאעש במהלכו נרצחו 14 בני אדם.