זו הפעם הראשונה בה בית משפט מפרש עשיית "לייק" כאהדה שאינה משתמעת לשתי פנים כלפי תוכן ברשת החברתית. בית משפט בשוויץ הרשיע אדם במספר עבירות לשון הרע לאחר שעשה לייק לפוסטים פוגעניים בפייסבוק.
על פי קביעתו של בית המשפט בציריך, האדם אשר שמו לא הותר לפרסום הביע תמיכה בתכנים פוגעניים ואף פעל להפצתם. הפוסטים אותם "אהב" נכתבו על ידי גורם שלישי אשר הביע את מורת רוחו כלפי פעיל למען זכויות בעלי חיים, אותו כינה כגזעני, פשיסטי ואנטישמי.
על פי בית המשפט, "על ידי שיתוף התכנים והבעת הזדהות על ידי כפתור הלייק, הנאשם ניכס לעצמו בעלות על אמירות פוגעניות אלו כאילו היו שלו". המעשים התבצעו בחודשים יולי-ספטמבר 2015, תקופה בה כפתור הלייק שימש כאפשרות תגובה יחידה של הגולשים לפוסטים.
בפברואר 2016 פייסבוק שדרגה את כפתור הלייק בכך שהוסיפה מגוון "רגשות" המכונים Emotions, ומציעים אפשרויות הבעה נוספות כלפי תכנים כגון: "אהבה", "צחוק", "תדהמה", "עצבות" ו"כעס".
על אף המאמץ הרב שהשקיעה פייסבוק בהכנות לכניסתו של מנעד הרגשות החדש, בין השאר על ידי התייעצות בסוציולוגים וביצוע סקרים לקביעת הרגשות אשר צריכים להופיע ברשת החברתית, מבקרים טוענים כי העבודה לא הושלמה.
לדעתם, מנעד הרגשות הזמין לגולשים לוקה בחסר, שכן חסרים רגשות נוספים ובהם אלו המביעים "פחד" ו"חוסר הסכמה".