גורמים רשמיים בארצות הברית מפעילים לחץ על סין על מנת לסייע בהענשת זייפני קניין רוחני.
שיתופי פעולה שנעשו לאחרונה בין רשויות אכיפת החוק של שתי המדינות, חשפו כי לגורמים בפשע המאורגן מעורבות נרחבת בייצור והפצה של מוצרים מזוייפים.
האמריקאים טוענים, כי יש להם את היכולת לזהות את תאגידי הפשיעה הסיניים המעורבים בשרשרת אספקת מוצרים המזוייפים. האמריקאים מבקשים מרשויות החוק הסיניות לבצע הקלות בפרוצדורה אשר יאפשרו תביעת זייפנים ביתר קלות.
בנוסף מסרו אותם גורמים, כי פעילותם של יצרני המוצרים המזוייפים בסין גורמת לנזק של 2.3 מיליארדי דולרים לעסקים שונים בתוך ארצות הברית בכל שנה.
יש לציין כי הסינים אכן ביצעו מאמצים מסויימים לשיפור האכיפה של קניין רוחני. יתכן כי הדבר נבע מהתחזקותן של קבוצות לחץ בארצות הברית המבקשות להטיל מכסי מגן על ייבוא מסין, כשהן מציינות את חוסר האכיפה הסינית על זכויות קניין רוחני כסיבה טובה להטלת המכסות.
בתחילת שנת 2006, במטרה לצמצם את הפיראטיות בתחום התוכנה,
הממשלה הסינית הורתה להתקין מראש תוכנות חוקיות בכל המחשבים הנמכרים במדינה.
הוראה זו ניתנה בעוד סין נמצאת במשא ומתן מסחרי עם ארצות הברית, בעיקר בכל הנוגע להגנה על קניין רוחני ומניעת הפרת זכויות יוצרים בתוכנה.
כך או אחרת, מתחילת השנה חלה עליה בכמות הזיופים והפרות הקניין הרוחני. לפי
דיווח אשר פורסם לאחרונה על ידי הפעילות העסקית נגד הזיוף והפיראטיות (BASCAP - Business Action To Stop Counterfeiting And Piracy), זיופים וגניבות קניין רוחני עלו לחברות סכומים עצומים במחצית הראשונה של השנה.