מיקרוסופט החלה להוציא מן הכוח אל הפועל שיטה חדשה אשר אמורה לזהות אתרי אינטרנט מהימנים שבהם הגולשים אינם צריכים לחשוש מהונאות פישינג.
בהתאם לשיטה החדשה, אשר נקראת EV SSL, מנפיק גוף שלישי אוביקטיבי, אישורים לאתרים מהימנים אשר עמדו בדרישות האבטחה הנדרשות. הגוף האוביקטיבי בוחן האם אותם אתרים אשר ביקשו להצטרף מאובטחים מפני עבירות פישינג בהתאם לדרישות אבטחה מחמירות.
במידה והאתר מקבל את אישור הגוף האביקטיבי, כאשר הגולש יכנס לאתר המאובטח הרקע של המסך יצבע באור ירוק ויעיד בפני הגולש כי הוא נכנס לאתר מאובטח מפני פעולות הונאה של עבריינים. מידע זה יאפשר לאותו הגולש להזין את פרטיו האישיים לאותו האתר, בלא חשש.
גוגל מקדמת את השיטה החדשה בכך שדפדפן אינטרנט אקספלורר 7 יחל לתמוך באותם אתרים מאובטחים, כבר בימים הקרובים.
עד לשלב זה, ישנם עשרות אתרים שכבר קיבלו את האישור האמור ועוד כמה מאות אתרים אשר הגישו בקשה מתאימה. הצלחת השיטה החדשה תלויה ברובה בכמות האתרים אשר יבקשו להצטרף לרשימת האתרים המאובטחים.
סיכוי הצלחת השיטה החדשה נראים טובים וזאת לאור הגישה החדשה לפיה תחום אבטחת המידע יעמוד בראש
סדר העדיפויות לשנת 2007.
רק בכדי לסבר את האוזן לעניין ההוצאות המוצאות לשם אבטחת מידע, ניתן לספר כי בהתאם
למחקר שנעשה בשנת 2006, הוערך כי החברות הגדולות בארה"ב היו צפויות להוציא באותה השנה סכום של 61 מיליארד דולר על אבטחת מידע.