eBay נלחמים עבור הזכות למכור מוצרי יוקרה
בחודש יולי פתח אתר eBay עצומה שמטרתה לשנות את החוקים המגדירים שיצרנים של מותגי יוקרה יכולים להגביל את מכירת המוצרים שלהם ברשת.

החוקים הנוכחיים, שתוקפם אמור לפוג במאי 2010, מאפשרים ליצרנים להציב תקנות מכירה קשוחות על אתרי אינטרנט שרוצים למכור את סחורתם.

eBay ואתרי מכירות דומים מצויים במחלוקת מתמשכת עם בעלי מותגים, כדוגמת לואי ויטון ורולקס, אשר טוענים כי הערך של מותגיהם נפגע עקב המכירות באתרים "נחותים".

מהצד השני של המטבע טוען eBay כי המגבלות אינן הוגנות וכי הן נובעות מרצונם של בעלי המותגים לנפח מחירים ע"י צמצום התחרות.

בינתיים חתמו על העצומה כ-750,000 בני אדם ברחבי אירופה.

הנתונים הוצגו בפני הוועדה האירופאית מתוך כוונה לעודד אותה להעריך מחדש את התקנות.

חיכוכים עם יצרני מותגים אינם זרים ל-eBay. כך, למשל, פתחה בעבר חברת הקוסמטיקה L’Oréal בהליכים משפטיים כנגד eBay, והאשימה את האתר בכך שאינו עושה מספיק על מנת להילחם במכירות זיופים.

במאי האחרון דחה בית משפט צרפתי את טענותיה של L’Oréal, ופסק כי החברות צריכות לערוך גישור ולעבוד יחד במטרה לשפר את מנגנוני מניעת הזיופים של eBay.

זמן קצר לאחר מכן פסק גם בית משפט אנגלי לטובת eBay, ואמר כי eBay אינה אחראית להפרות זכויות יוצרים שנעשו על ידי משתמשים באתר.


© כל הזכויות שמורות