אינטל ו-AMD הגיעו לפשרה
שתי יצרניות מעבדי המחשב הגדולות בעולם, אינטל ו-AMD, סיימו לאחר מספר שנים של הליכים משפטיים וטענות הדדיות, את הסכסוך הגועש ביניהן.

החברות ניסחו הסכם פשרה הנוגע לכל סעיפי ההאשמות שהטיחו זו בזו, לגבי הפרת הגבלים עסקיים, מניעת תחרות והפרת פטנטים.

אינטל בישרה על ההסכם באתר הרשמי שלה, ופרסמה הודעה מאת נציגי שתי החברות, לפיה הסכסוך המשפטי תם ויאפשר לשתי המתחרות לרכז את האנרגיה שלהן בפיתוח טכנולוגיות ומוצרים נוספים.

קל להבין מה היו מניעיה של אינטל להגעה לפשרה מול מתחרתה הגדולה ביותר. לאחרונה ניצבה אינטל בפני תביעה שהגיש נגדה התובע הכללי בניו-יורק, בחשד להפרת דיני הגבלים עסקיים ועברות על כללי סחר, פדרליים ובמדינת ניו-יורק.

תביעה זו מצטרפת לחקירה תלויה ועומדת של משרד הסחר האמריקני ה-FTC נגד אינטל, ולקנס שכבר הוטל על החברה מוקדם יותר השנה על-ידי נציבות האיחוד האירופי.

יש מקום לשער כי אינטל ביקשה להסיר מדרכה את ההאשמות והתביעות בארה"ב, שהתייחסו בחלקן הארי ל-AMD כמתחרה.

עיקרי ההסכם קובעים כי אינטל תפצה את AMD בסכום של 1.25 מיליארד דולרים, תאמץ כללים שמטרתם לעודד תחרות הוגנת וכן תוותר על טענתה כי AMD הפרה תנאי רשיון משותף.

AMD מצידה, תמשוך תביעות שהגישה כנגד אינטל בבתי משפט שונים בעולם.

בנוסף, קובע ההסכם רשיון צולב על פטנטים שונים המצויים בשימוש בידי שתי החברות, לתקופה של 5 שנים.


© כל הזכויות שמורות