ביום 30.01.16  צוין יום הגנת הפרטיות הבינ"ל. במסגרת דיון שנערך בכנסת לציון המאורע, הציגה הרשות למשפט וטכנולוגית מידע (רמו"ט) ממצאי סקר שערכה בנוגע לתפישת הציבור לגבי מידע אישי והגנת הפרטיות.
הסקר נערך בקרב קבוצות בטווח הגילאים שבין 30 ל-50 ובחן בין היתר מהם התחומים הנתפשים בידי הציבור כרגישים ובעלי סיכון מבחינת חשיפת מידע אישי.
עיון בממצאי הסקר מעלה כי 73% מהנשאלים דירגו את ספקיות הגלישה והסלולר בקטגוריות הרגישויות הגבוהות, ואילו 81% מהנשאלים משייכים תחום זה לקבוצות הסיכון הגבוהות. באופן דומה, 73% מהנשאלים דירגו את תחום האפליקציות בקטגוריות רגישות גבוהות- תחום הנתפש כמסוכן במיוחד בקרב 83% מהנשאלים.
תחום הקמעונאות למשל, אינו מדורג כרגיש, כמוהו גם תחום ספקיות התקשורת.
בניגוד לקולות ההולכים וגוברים כי אנו מצויים בסופו של עידן הפרטיות וכי למעשה בעידן הרשתות החברתיות ומידע גלובלי מקוון, רוב הציבור בוחר לוותר על זכותו לפרטיות או לכל הפחות אינו רגיש אליה, ממצאי הסקר מציגים תמונה אחרת, לפיה הציבור הישראלי עודנו רגיש לסוגיית השמירה על מידע אישי ולזכותו לפרטיות ומודע לכך כי הרשת הינה גורם סיכון מרכזי בכל הקשור בשמירה על הפרטיות.
גורמים ברמו"ט ציינו כי על אף שהציבור מכיר בחשיבות ההגנה על הפרטיות ומודע לכך שהרשת הינה מוקד בסיכון גבוה, עדיין קיים חסר בנוגע למודעות הציבור לגבי סוג, היקף וטיב המידע האישי הנמסר ברשת ואשר  ניתן לעשות בו שימוש וייתכן ולו היו מודעים לגביו, ייתכן ותוצאות הסקר היו שונות.
במסגרת הדיון שנערך, הציגה רמו"ט הנחיה חדשה שעניינה שיתוף במידע פנימי של חברות מסחריות. מטרת ההנחיה להבהיר לציבור את זכותו לעיין במידע שנאסף לגביו וכולל שיחות טלפוניות מוקלטות וידאו ושיחות צ'אט, גם כאשר המידע נשמר באופן דיגיטלי ע"י בתי עסק וגופים אחרים הנותנים שירות לציבור.